Karun un mezari nerede?

Karun un mezarı nerede?

1996’dan beri Uşak Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen Karun Hazineleri’ni son beş yılda 769 yabancı turistin ziyaret ettiği ortaya çıktı. Yer sıkıntısından dolayı onlarca eserin üst üste istiflendiği müzede, 35 bin 573 tarihî eser bulunuyor.

Karun Kimdir ve hazinesi?

Lidya ülkesini Kroisos (Karun) Milattan önce 540 ile 560 yılları arasında kral olarak yönetmiştir. Bu dönemde edindiği kendine ait olan çok değerli altın ve heykellerin olduğu hazinesine d, Karun Hazinesi veya Karun Hazineleri denmektedir. Bazı kaynaklarda Lidya Hazinesi veya Lidya Hazineleri olarak da anılırlar.

Harun Karun Kimdir?

Anadolu uygarlıklarından Lidya’nın son kralı “Croesus” (Türkçede KARUN olarak bilinmektedir) tarihte parayı icat edip ilk defa para kullanan kral olarak bilinir ve hala dünyanın en zengin insanı olarak anılır. Dünyanın en zengin ölümlüsü olarak kabul edilen Karun, MÖ 566 yılında Lidya kralı olduğunda 35 yaşında idi.

Karun Hazinesi kim buldu?

Bulduklarımız arasında Deniz Atı görünümlü altın broş, pelitli kolye, belizikler vardı. Bir adet çıplak vazo da vardı. Biz hazineleri daha sonra Dinarlı bir antikacıya sattık. Hazineleri Ahmet Bülbül, Nurullah Bülbül, İsmail Bülbül ve Yakup Karaköse ile birlikte bulmuştuk.