13 arti ne demek?

13 artı ne demek?

(7+): Bu filmler 7 yaşında ve 7 yaşın üzerinde olanlar için uygun. (7A): 7 yaş altı izleyici kitlesi aile eşliğinde izleyebilir. (13+): Bu filmler 13 yaşında ve 13 yaşın üzerinde olanlar için uygun. (13A): 13 yaş altı izleyici kitlesi aile eşliğinde izleyebilir.

Akıllı işaretler ve semboller hangi tarihten itibaren televizyon kanallarında kullanılmaktadır?

Akıllı İşaretler, 23 Nisan 2006 tarihinden itibaren izleyicileri televizyon yayınlarının olumsuz etkilerinden korumak amacıyla Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından geliştirilmiş bir sembol sistemidir.

Genel izleyici kitlesi ne için kullanılır?

Genel izleyici kitlesi: Yaş kriteri fark etmeden toplum açısından her bireyin güvenli şekilde seyredebileceği yayınlardır.

Akıllı işaretlerin anlamları nedir?

Akıllı İşaretler, televizyon yayınlarının içeriğiyle ilgili bilgilendirici bir sınıflandırma sistemidir. Toplumun farklı kesimlerinin temsil edildiği geniş çaplı bir araştırma sonucu anne babaların €’e yakınının televizyon programlarının içeriği konusunda bilgilenmek ve uyarılmak istediklerini ortaya koymuştur.

Akıllı işaretler kaç tane?

“Akıllı İşaretlerin anlamı Deneme uygulamasında halen yedi işaret bulunuyor. Genel izleyici kitlesi: Herkesin izleyebileceği programları gösteriyor.

Rtük ve akıllı işaretler nelerdir?

Akıllı İşaretler, programların hangi yaş grubuna uygun olduğunu gösteren 4 sembol (7+, 13+, 18+, genel izleyici) ile programlardaki zararlı içeriği tanımlayan 3 sembol (şiddet/korku, cinsellik, olumsuz örnek oluşturabilecek davranışlar) olmak üzere toplam 7 sembolden oluşuyor.

Akıllı işaretler kim yaptı?

Çocuk ve gençleri televizyon yayınlarının olumsuz etkilerinden korumak amacıyla Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından geliştirilen “Akıllı İşaretler Sembol Sistemi”, düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Akıllı işaretler nerelerde kullanılır?

Radyo Televizyon Üst Kurulu tarafından geliştirilen, Akıllı İşaretler Sembol Sistemi 2006 tarihinden itibaren Televizyon kanallarında uygulanmaktadır.

Artı sembolü ne anlama gelir?

Bir sonucun pozitif olduğunu belirtmek için kullanılır. Belirlenen bir sayının öncesine eklenebilir. Ancak gösterimi zorunlu değildir. Televizyonda izleyici yaşını sınırlamak için, sayıyı takip eden artı işareti şeklinde kullanılır.

Rtük tarafından konulan simgelere ne ad verilir?

Türkiye’de RTÜK tarafından geliştirilen ve televizyon programları üzerinde uygulanan sınıflandırma sistemine “Akıllı İşaretler” denilmektedir.

Akıllı işaretler zorunlu mu?

Çocukların yayınlardan olumsuz etkilenmelerini önlemek için televizyonlarda Akıllı İşaretlerin kullanılması zorunludur. Programların sembolleri yayın kuruluşlarında çalışan kodlayıcılar tarafından belirlenir. Bu soru formunu doldurmaları sonucunda programın sembolü otomatik olarak sistem tarafından belirlenir.

Pozitif işareti nedir?

Aritmetik ve diğer yerlerde kullanılan çoğu sayısal gösterimde bir sayının işaretini belirtmek için, sayının önüne artı işareti veya eksi işareti konulur. Örneğin +3, 3’ün pozitif olduğunu; -3 ise 3’ün negatif olduğunu ifade eder. Eğer sayıda artı veya eksi işareti bulunmuyorsa, bu sayı pozitiftir.