Hoe maak je kipfilet mals?

Hoe maak je kipfilet mals?

Voeg als de pan heet is olie of bakboter toe. Laat dit ook goed warm worden voor je de kip toevoegt. Hierdoor krijgt het vlees een krokant korstje waardoor de sappen in de kipfilet niet verloren gaan. Begin op hoog vuur voor het krokante korstje en verlaag dan de temperatuur om de kip in circa 8 minuten gaar te bakken.

Hoe lang moet je een kipfilet bakken?

Hele Kipfilet: Bak ze op een hoog vuur om en om in ongeveer 3 minuten lichtbruin. Draai het vuur laag en bak de kipfilets aan beide kanten bruin in ongeveer 10-12 minuten gaar. Regelmatig keren. De kipfilets worden extra lekker als je een beetje verse tijm meebakt.

Waarom wordt mijn kipfilet taai?

Kipfilets komen van het borststuk van de kip of haan. Het vlees is vrij dik, bevat geen botjes én is snel klaar. Omdat kipfilet (vrijwel) geen vet bevat wordt het vlees snel droog en taai.

Kan je kip koken en dan bakken?

Kipfilet koken kan je op twee manieren doen, je kan de stukken kipfilet direct in de pan gooien als geheel of hier blokjes van maken. Hoe dan ook, zorg ervoor dat de kipfilet onder water komt te staan in de pan. Je kan de kipfilet ook bereiden door hier een bouillonblokje aan toe te voegen.