Konstantiniyye anlami nedir?

Konstantiniyye anlami nedir?

Konstantiniyye: Kostantiniyye Konstantinopolis’in Arapça şeklidir. İslam dünyasında en bilinen ve en çok kullanılan adıdır. Yunanca’da “Konstantin’in kenti” anlamına gelen Konstantinopolis, Kostantiniyye Arapça’da “Konstantin’in yeri” anlamına gelmektedir.

667 yılında ne oldu?

MÖ 667 yılında Antik Yunanistan’dan gelen Megaralı kolonistler bugünkü tarihi yarımadanın en doğusuna Byzantion (Yunanca: Βυζάντιον) adlı şehir devletini kurdular. Bu antik Yunan şehri bugünkü İstanbul’un kentsel ilk atası olarak kabul edilir.

Konstantiniyye polisi kim fethetti?

Sadece Roma ve Bizans İmparatorluğuna değil Latin İmparatorluğuna da başkentlik yapmış olan Konstantinopolis, Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedildi. İstanbul’un Osmanlı İmparatorluğu tarafından fethedilmesi, 15. yüzyılın en önemli olayı olarak kabul edilmiştir.

Konstantin neden İstanbul oldu?

Konstantinopolis: İmparator I. Konstantin’in M.S. 337’de ölümünün ardından onun şerefine kentin adı, “Konstantin’in kenti” anlamını taşıyan Konstantinopolis olarak değiştirildi. Bu isim, Doğu Roma (Bizans) İmparatorluğu süresince İstanbul’un resmi ismi olarak kullanıldı.