Kun je stoofperen wecken?

Kun je stoofperen wecken?

Stoofperen wecken Voor het wecken van de stoofperen volg je de gebruikelijke stappen (reinigen potten en ringen en dergelijke) en schep je de stoofperen met een schuimspaan in de potten. Vul de potten daarna af met het resterende perensap. Geweckte stoofperen kun je minimaal een jaar bewaren.

Hoe lang moeten stoofperen wecken?

Laat de peertjes ongeveer twee├źnhalf tot vier uur koken. Ik doe het deksel op een kier, zodat het lekker blijft ruiken. Maar zorg dat het sap niet helemaal verdampt, dat heb je nog nodig bij het inmaken. Zijn de peertjes mooi rood – en dat komt niet op een kwartiertje aan, hoor – dan maak je ze in.

Hoe ziet een stoofpeer eruit?

De handpeer heeft over het algemeen een groene kleur met soms een rode blos aan de zonzijde. De schil is zacht en eenvoudig te verwijderen. Het vruchtvlees is sappig en zacht. Stoofperen zijn ook groen.

Kun je peren inmaken?

Peren inmaken kun je, net als andere soorten fruit, op verschillende lekkere manieren. En na het inmaken kan het gebruikt worden in desserts, maar natuurlijk ook als tussendoortje. Welke perensoort je wilt gebruiken voor het inmaken ligt vooral aan jezelf.